NLF / Modellfly / Vinner av Airopult-konkurransen kåret
Jon Gunnar Wold

Vinner av Airopult-konkurransen kåret

Mange medlemmer sendte inn sine beste sikkerhetstips til vår konkurranse, hvor det beste tipset ville bli premiert med en Airopult. Men det enkle er ofte det beste, og vinnerbidraget er enkelt, viktig og relevant for alle - ikke fly alene.

Vinneren er Erik Rognli fra Kongsberg, som sendte oss flere gode tips, men dette tipset gikk av med seieren - Erik skriver følgende:

Har du selskap/hjelp på stripa i dag, eller kan det hende at du blir alene? Ta med deg flymaskin deretter !
- Noen maskiner er vanskelige å holde og starte alene.
- kanskje ikke motoren er ferdig justert engang?
Blir du alene må du ha en flymaskin du vet du kan starte og fly på egenhånd, på en SIKKER måte.

Dette er et meget godt råd, og det er relevant for alle, uansett om du flyr elektro, bensin, glow eller turbin, rotor eller fastvinget fly. Hvor galt det faktisk kan gå så vi den 11/7, da en Sveitsisk nettavis meldte om et R/C-relatert dødsfall. Turgåere fant en død person med omfattende skader i hodet og på armen, og ved siden av ham lå et ødelagt R/C helikopter. Siden han fløy alene får vi aldri vite hva som skjedde, eller om livet kunne vært reddet om han hadde fått hjelp, men vær på den sikre siden - fly aldri alene. Iflg. det nettavisen 20min.ch får opplyst, var vedkommende en erfaren konkurransepilot.

Vi gratulerer Erik Rognli, som får tilsendt sitt Airopult startsystem i posten! Tusen takk til R/C Airogrip som sponset denne konkurransen. De beste tipsene vil bli publisert i neste MI, sammen med annet sikkerhetsrelatert stoff. Klikk her for å laste ned PDF av MIs test av Airopult.