NLF / Hangglidingparagliding / Rikssenter for hang-, para- og speedgliding i Vågå
Nilsen Trond

Rikssenter for hang-, para- og speedgliding i Vågå

Rikssenteret i Vågå.

SENTERET ER FORTSATT IKKE ÅPNET ETTER OVERSVØMMELSEN HØSTEN 2018, MÅLET ER AT DET VIL BLI ÅPNET I LØPET AV JUNI 2020

 

I 1992 ble Rikssenter for hang- og paragliding åpnet i Vågå kommune. Senteret ligger 2,5 km øst for Vågåmo sentrum, ca 30 km fra Lom retning østover og ca 25 km fra OTTA i Gudbrandsdalen retning vestover.

Senteret er åpent i sommerhalvåret. Her kan våre medlemmer og andre besøkende piloter komme for å fly og treffe andre med samme interesser. Senteret er nå stengt for i år (2018). Senteret ble oversvømmet i oktober 2018 med høyeste vannstand noensinne - det er uvisst når senteret (huset) igjen vil være åpent. Landingen er alltid åpen.

Senteret tilbyr overnatting inne (max 9 personer) eller camping ute. Vi har også lokale sjåfører som kan ta på seg transport til toppen. Senteret har internett, dusj og badstue, stort kjøkken, varesalg via automater og flere koselig oppholdsrom som kan benyttes etter dagens tur(er).

Hovedstarten er Vole som er en sørvendt start 720 meter over landingen utenfor senteret. Landingen er ca 300 x 100 meter og skulle være stor nok for alle. NB: på østsiden av landingen går Ottaelva som til tider kan være stor og farlig å lande i. Det finnes ytterligere 2 starter høyere enn Vole på Jetta/Blåhøe; Salknappen og Blåhøe. Er ikke værforholdene gode i Vågå kan vi fly i Heidalen eller Gudbrandsdalen hvor været kan være forskjellig fra Vågå. Et tredje alternativ er å kjøre vestover og fly på Bismo eller på Juvass som ligger opp mot Galdhøpiggen. Så det finnes vanligvis alltid et sted i Vågå eller innen en times kjøring som man kan fly på.

Prisene i 2018 er de samme som i 2017:
Overnatting inne medlem/ikke-medlem = Kr 200,-/Kr 250,- per døgn
Camping ute i bare sovepose, telt, campingvogn eller bobil medlem/ikke-medlem = Kr 100,-/Kr 150,- per døgn
Daggjester som bruker senterets fasiliteter - Kr 50,- per dag
Strøm til telt/vogn/bobil = Kr 20,- per døgn

Bidraget går til å dekke kostnadene til drift av bygget, leie av landing, renhold, værstasjon, tv og internett så det er ikke hvordan du velger å sove som avgjør om du bør betale eller ikke. Husk dette er et bidrag som går til et felles gode som vi regner med at du fortsatt ønsker å kunne benytte.

Du betaler med VIpps: #13920 HP Rikssenter Vågå